În perioada rece utilizatorii au obligația de a lua măsuri pentru prevenirea neplăcerilor cauzate de înghețarea contorului și a conductelor interioare .

Vă recomandăm câteva măsuri tehnice  pentru prevenirea înghețului contoarelor și a instalației interioare de alimentare cu apă ( conducte, contoare, robineți, etc) în perioadele cu temperaturi scăzute :                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Izolați contorul cu materiale care NU absorb  umezeala ( nu folosiți textile, hârtie, vată de sticlă, paie, etc),  fiind necesar să se lase liber vizorul aparatului pentru citirea consumului

❄ În cazul în care contorul  este montat într-un cămin, asigurați-vă că rama și capacul de protecție sunt bine fixate. Recomandăm  să existe un capac care închide  căminul etanș.

În cazul în care contorul este amplasat în subsol recomandăm reducerea suprafețelor gurilor de ventilație pentru a menține temperatura  peste limita de îngheț.

Dacă lipsiți mai mult timp de la domiciliu, goliți conductele interioare de apă!

❄ În cazul în care contorul a înghețat, DEZGHEȚAREA acestuia se va face prin încălzirea spațiului în care este montat. NU turnați apă fierbinte peste contor și NU folosiți flacăra deschisă!

Înghețarea contorului determină blocarea sa, acest lucru poate duce la inundarea  căminului sau lipsa apei. Protejarea contorului, precum și protejarea și verificarea instalației interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligația utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalațiile de apă aflate pe proprietate privată se defectează din cauza înghețului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

Cont client:

© 2023 - ApaVol - Toate drepturile rezervate